torsdag 29 november 2012

Teknik - reflektionsfrågor kring planterings-lådorna, No

1.  Vad fungerade bra när du gjorde skiss, ritning och modell? Svar: Att jag kom på en idé hyfsat snabbt. Och jag visste även hur jag skulle göra, så det gick enkelt och snabbt.


2.  Vad hade du velat förbättra? Svar: Jag hade nog velat hunnit göra klart hela modellen.
3.  Vilka förändringar gjorde du när du skulle bygga modellen jämfört med din skiss/ritning? Svar: 

4.  Vilka problem tror du att det kan bli om vi bygger den på riktigt? Svar: Att trädet jag tänkte ha i mitten kanske bir för stort och då inte får plats. Eller att blomrabbaterna blir för små pågrund av trädet.

5.  Hur ska vi lösa de problemen? Svar: Kanske hitta ett medelstort träd.

6.  Ta reda på hur lecablock görs och vilket material de är gjorda av? Svar: Lecablock gjuts av lecarkulor och slurrning som sedan blir till fyrkantiga stenar.

7.  Vilka fördelar finns det med att mura med lecablock? Svar: Lecablock möglar inte som trä och de är lätta alltså inte tunga att bära på. Lecablocken är miljö-vänliga och de är billigare att tillverka de om man jämför de med andra stenar.

8.  Vilka nackdelar finns det med att mura med lecablock? Svar: Lecablocken kan inte hålla sig hur länge som helst.

9.  Vilka egenskaper hos lecablock har gjort att vi börjat använda dem istället för sten, trä och tegel? Svar: 1. De är lätta att bära. 2. De är lätta att få i små delar (Om det inte är stora stenbitar i de) 3. De möglar inte.

    10. Varför lägger vi på ett lager med puts utanpå? Svar: Annars kanske det rasar, eller det tål kanske inte all vind och blåst och regn. Så det liksom kan hållas längre alltså.


    11. Hur påverkar lecablock och puts vår miljö, dels när vi tillverkar det och när vi bygger mycket med det i vårt samhälle? Svar: Lecarblocken är bra att använda för att de är miljö-vänliga.  

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar